Δερματολόγος Λάρισα

Δρ. Κοκολιός Μιλτιάδης

Home Laser αποτρίχωση

Laser αποτρίχωση

Τι μηχάνημα χρησιμοποιείται για την laser αποτρίχωση;

Τα laser που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση εκπέμπουν ένα μονοχρωματικό φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος (ο Αλεξανδρίτης που χρησιμοποιούμε δουλεύει στα 755nm) το οποίο απορροφάται επιλεκτικά από τα μελανινοκύτταρα τα οποία βρίσκονται στην τρίχα. Προκαλεί με αυτόν τον τρόπο επιλεκτική καταστροφή του τριχικού θυλάκου (ρίζα της τρίχας) που βρίσκεται μέσα στο δέρμα. Το στέλεχος της τρίχας (το τμήμα της τρίχας που προβάλλει εκτός δέρματος) δε μας ενδιαφέρει καθόλου στην εφαρμογή αυτή, γι αυτό και στις οδηγίες που δίνουμε προτείνουμε να έρχονται με πρόσφατα ξυρισμένη την περιοχή ή με κομμένο το στέλεχος της τρίχας με ψαλιδάκι.

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε το κορυφαίο laser Alexandrite της αμερικανικής εταιρείας LightAge Epicare LPX το οποίο αριστεύει σε όλους τους παραπάνω τομείς. Διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις FDA, CE.

Πότε η αποτρίχωση με Laser συνίσταται για ιατρικούς λόγους;

Σε κάποιους ασθενείς που διαθέτουν πολύ πυκνή ή και σκληρή τρίχα μετά από την αποτρίχωση με τις κλασικές μεθόδους (ξύρισμα, κερί, αποτριχωτικές κρέμες, αποτριχωτικές μηχανές) δημιουργείται έντονη θυλακίτιδα (κόκκινα φλεγμονώδη σπυράκια με πύον) στην περιοχή. Η θυλακίτιδα αυτή μπορεί να οφείλεται σε σταφυλόκοκκο ο οποίος εισέρχεται στον θυλάκα (ριζα) της τρίχας λόγω του μικροτραυματισμού που προκαλούν οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης ή σε τρίχα που «γύρισε» μέσα στο δέρμα.
Αυτή η θυλακίτιδα ιδιαίτερα σε άτομα με σκούρο τύπο δέρματος μπορεί να αφήσει μόνιμα λεκεδάκια στο δέρμα (μεταφλεγμονώδη υπερμαλάχρωση). Στις περιπτώσεις αυτές συνιστούμε αποτρίχωση με laser για να έχουμε μια οριστική επίλυση στο θέμα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Επίσης κάποιοι ασθενείς έχουν ευαίσθητο δέρμα που εμφανίζει έντονους ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις (π.χ. δερματίτιδες εξ επαφής) από αποτριχωτικές κρέμες και αυτοί οι ασθενείς ωφελούνται πολύ από την αποτρίχωση με laser.
Επιπλέον, ασθενείς με ιστορικό θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων (προσβολή δέρματος από ιο της οικογένειας HPV) έχουν σημαντικό όφελος από την αποτρίχωση με laser διότι βοηθάει πολύ στο να μην εξαπλωθούν ,λόγω τραυματισμού, οι βλάβες.
Τέλος ,ασθενείς που πάσχουν ή έχουν ήδη χειρουργηθεί για «κύστη κόκκυγα» ωφελούνται πολύ από την μόνιμη αποτρίχωση της περιοχής η οποία βοηθάει στο να μην υπάρχει υποτροπή της νόσου.

Οδηγίες πριν την εφαρμογή laser

Πρέπει να ξυρίζουμε την περιοχή 2-3 μέρες πριν την κάθε εφαρμογή, και να αποφεύγουμε για όλη την διάρκεια της θεραπείας με laser μεθόδους αποτρίχωσης που ξεριζώνουν την τρίχα (π.χ. κερί).

Οδηγίες μετά την εφαρμογή laser

Αμέσως μετά την εφαρμογή laser αποτρίχωσης εφαρμόζουμε μια ενυδατική καταπραϋντική κρέμα η οποία ανακουφίζει από τον ήπιο ερεθισμό που προκαλεί η εφαρμογή (από το «σκάσιμο» της ρίζας της τρίχας εντός του δέρματος).

Αποτρίχωση Με Laser Αλεξανδρίτη

Επισκεφθείτε το νέο μας χώρο στη Λάρισα, Ασκληπιού 26 στην Πλατεία Ταχυδρομείου και ρωτήστε μας για το πακέτο LASER αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη που σας ταιριάζει.Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2416007610, κιν: 6951004858Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι και ανακαλύψτε τα άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα που προσφέρει το πρωτοπόρο LASER Alexandrite του ιατρείου μας.Λιγότερες Συνεδρίες - Γρήγορα Αποτελέσματα - Μόνιμη Αποτρίχωση.Κοκολιός ΜιλτιάδηςΔερματολόγος Αφροδισιολόγος

Gepostet von Κοκολιός Μιλτιάδης Δερματολόγος Στρατιωτικός Ιατρος am Donnerstag, 16. Mai 2019

Πλεονεκτήματα έναντι των άλλων μεθόδων φωτοαποτρίχωσης

Κατ αρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το IPL ή παλμικό φως ή φωτόλυση αναφέρεται παραπλανητικά από διάφορα ινστιτούτα ως  “αποτρίχωση με laser”.  H φωτόλυση είναι εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Παράγει ένα μεγάλο εύρος ακτινοβολίας από 500-1200nm (δεν είναι μονοχρωματική ακτινοβολία με ένα μήκος κύματος  όπως το laser ) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ρυθμιστεί και να προβλεφθεί με ακρίβεια το βάθος του δέρματος στο οποίο γίνεται η εφαρμογή της αποτρίχωσης. Η ενέργεια που παράγει το IPL είναι μικρότερη και διαχέεται περισσότερο. Επίσης, τρόπος που θα ρυθμιστεί το laser για να γίνει η εφαρμογή μπορεί να είναι ακριβής και εξατομικευμένος ώστε να είναι ο ιδανικός για κάθε περιστατικό (ανάλογα με το συνδυασμό χρώματος δέρματος και χρώματος τρίχας), ενώ το IPL αποδίδει καλύτερα σε συγκεκριμένους (ανοικτούς) τύπους δέρματος. Γι αυτό το λόγο το laser είναι ασφαλές ως εφαρμογή σε όλους τους τύπους του δέρματος (αν αυτός που το χειρίζεται έχει την απαιτούμενη εμπειρία).

To laser απαιτεί πολύ λιγότερες συνεδρίες για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος γιατί είναι ιατρικό μηχάνημα μεγαλύτερης ισχύος και μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερη ενέργεια στη θέση-στόχος (ρίζα της τρίχας). Επίσης λόγω καλύτερης διείσδυσης του laser (σε σχέση με τα IPL) μπορεί να είναι αποτελεσματικό και σε τρίχες μεγαλύτερης διαμέτρου (χοντρές) που βρίσκονται βαθύτερα στο δέρμα (πχ στην πλάτη). Τέλος το laser υπερέχει γιατί διαθέτει πολύ καλύτερο σύστημα ψύξης το οποίο καθιστά την εφαρμογή ανώδυνη.

Ηλικία που μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή αποτρίχωσης με laser

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη σχετικά με την ηλικία που μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή. Ο λόγος που ξεκινάμε συνήθως μετά την εφηβεία είναι για να έχουν σταθεροποιηθεί οι ορμόνες του φύλου και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση το laser δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα κακό, δεν επηρεάζει εσωτερικά καθόλου, ούτε την ανάπτυξη του παιδιού, ούτε την ανάπτυξη των ορμονών. Απλά σε μικρές ηλικίες είναι πιθανόν να χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζουμε και την επιβάρυνση της ψυχολογίας του παιδιού από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Πόσες συνεδρίες laser αποτρίχωσης απαιτούνται για κάθε περιοχή και πόσο συχνά γίνονται; Τι αποτελέσματα έχει η αποτρίχωση με laser;

Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται το λιγότερο 5-6 συνεδρίες οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 4 εβδομάδες περίπου. Κάθε συνεδρία συνοδεύεται από μια επαναληπτική συνεδρία η οποία γίνεται μετά από 15-20 ημέρες από την αρχική συνεδρία και την οποία συμπληρώνει και τελειοποιεί. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την αντίθεση μεταξύ του χρώματος δέρματος του ασθενούς και του χρώματος της τρίχας του. Όσο πιο ανοικτό είναι το δέρμα και όσο πιο σκούρες οι τρίχες, τόσο λιγότερες συνεδρίες θα χρειαστούν. Επίσης σε ασθενείς με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών χρειάζεται πολύ καλή ρύθμιση της νόσου και την αποκατάσταση των τιμών των ορμονών σε φυσιολογικά επίπεδα ώστε να μπορούμε να αποβλέπουμε σε αποτελεσματική αποτρίχωση.

Οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και τα πόδια ενώ το πρόσωπο μπορεί να επιμένει περισσότερο. Το αποτέλεσμα της οριστικής αποτρίχωσης έρχεται αργότερα στους άντρες οι οποίοι διαθέτουν μεγαλύτερη ποσότητα κυκλοφορούντων ανδρογόνων στο αίμα.

Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser είναι εντυπωσιακά. Οδηγεί σε μείωση της τριχοφυΐας από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από λόγους που αναλύουμε σε άλλη ενότητα.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 – 18.00
Σάββατο 8.00 – 14.00
Κυριακή Κλειστά

Φόρμα Επικοινωνίας

Για ραντεβού συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε.